YELLOWSTAR MAGAZİNE GÜNCEL İŞ VE EKONOMİ HABERLERİ

JP Morgan, bankalar için düşük kârlılık vurgusu yaptı

Bankacılık

JP Morgan, Türk bankacılık sektörü için tavsiyesini 'ağırlı azalt'a indirdi. Banka yaptığı değerlendirmede, kur nedeniyle yaşanan sermaye kayıplarına ve düşük kârlılığa dikkat çekti.

İSTANBUL (YSM) - JP Morgan, varlık kalitesinde daha da kötüleşmeye yol açabilecek zorlu makro ortamı, kurdaki değer kaybı nedeniyle aşınan sermayeleri, GSYH'da büyümenin sonucu olarak düşük kârlılığı ve yüksek fonlama maliyetlerini işaret ederek, Türk bankacılık sektörü için tavsiyesini 'ağırlığını azalt'a indirdi.

Döviz cinsinden kredi riski açıklamalarına bakıldığında, büyük bankalar arasında riskli sektörler olan inşaat ve enerjide en çok riskin YKB ve İş Bankası'nda olduğunu görüldüğünü belirten JP Morgan, her iki bankanın da kreditörleri ile yeniden yapılandırma görüşmeleri yaptığı haberleri çıkan Bereket Enerji'de riskleri bulunduğuna işaret etti.

İkinci kümedeki bankaların göreceli olarak düşük sermaye tamponları, zayıf kârlılık ve düşük varlık kalitesi ile bir ekonomik yavaşlamaya karşı en kırılgan bankalar olduklarını da savunan JP Morgan, diğer taraftan QNB Finansbank, Türkiye Finans Katılım Bankası ve Kuveyt Finans Katılım Bankası için daha pozitif görüşlere sahip olduklarını vurguladı.

Garanti Bankası için tavsiyesini 'nötr'e indiren Garanti, Akbank için tavsiyesini 'nötr'den 'ağırlığını azalt'a çekti. Ziraat Bankası için tavsiyesini 'ağırlığını artır'dan 'nötr'e düşüren JP Morgan, YKB için tavsiyesini ise 'ağırlığını artırdan 'ağırlığını azalt'a çekti.

JP Morgan, Vakıfbank, Halkbank, TSKB ve İş Bankası için tavsiyelerini de 'ağırlığını artır'dan 'ağırlığını azalt'a düşürdü.

QNB Finansbank, Türkiye Finans ve Kuveyt Türk için tavsiyelerini 'nötr olarak devam ettiren JP Morgan, Albaraka Türk için tavsiyesini ise 'ağırlığını artır'dan 'ağırlığını azalt'a çekti.

YSM EKONOMİ SERVİSİ

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.