YELLOWSTAR MAGAZİNE GÜNCEL İŞ VE EKONOMİ HABERLERİ

Son düzlükte yeni anket: Harris mi Trump mı?

Dünya

ABD'de başkanlık seçimine sayılı günler kalan CNN son anketi duyurdu.

İSTANBUL-NURULLAH SARI(YSM) - ABD'de Kamala Harris ve Donald Trump yarışında son düzlüğe girilirken durum kafa kafaya gidiyor. 

CNN'nin son anketine göre seçmenlerin %47'si Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i ve aynı oranda %47'si eski Başkan Donald Trump'ı destekliyor.

CNN'nin eylül ayında yayınladığı anket Harris'e desteği %48 ve Trump'a desteği %47 olarak ölçmüştü.

İşte anketten notlar:

Seçmenin %85'i hangi partiyi destekleyeceğini başından beri bildiğini; sadece %15'i bu süreçte fikrini değiştirdiğini söylüyor. Potansiyel seçmenlerin %2'si henüz bir adaya karar vermediğini; belirtiyor. %9'u ise oy kullanmadan önce fikrini değiştirebileceğini belirtiyor. Tercihlerinin belli olduğunu söyleyen seçmenlerin %50'si Harris, %49'u Trump diyor. Kararını değiştirebilecek seçmenlerin Trump'a yönelme ve küçük parti ve bağımsız adayları destekleme olasılığı kararlı seçmenlere göre çok daha yüksek. (%38 Trump'ı, %31 Harris'i, %30 başka birini destekliyor). Kararını verdiğini söyleyen seçmenlerin %70'i oy vermek için “son derece motive” olduğunu söylerken, bu oran fikrini değiştirebilecekler arasında %27'ye düşüyor. Ankete göre Harris, Demokratların erken ya da posta yoluyla oy kullanma eğiliminin daha yüksek olması nedeniyle şu ana kadar Trump'tan daha fazla oy topladı. Ülke genelinde erken oy verme işlemlerinin başlamasının ardından 20-23 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen ankete göre, oylarını çoktan kullandığını söyleyen %20'lik seçmen kitlesi %61 Harris'e %36 Trump'a oy kullanırken, henüz oy kullanmadığını söyleyenlerin oranı %50'ye %44 ile Trump lehine değişiyor.

YSM HABER MERKEZİ 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.