YELLOWSTAR MAGAZİNE GÜNCEL İŞ VE EKONOMİ HABERLERİ

10 kişiden 3’ü geçinemiyor ve ekonomide iyileşme umudu kalmadı

EKONOMİ

İstanbul’da vatandaşın en önemli gündemi ekonomik sorunlar oldu. İPA verilerine göre, ağustos ayında katılımcıların yüzde 29,4’ü bazı ödemeleri yapamadığını ve borca girdiğini söylerken, kıt kanaat geçinenler arttı. Ekonomide kötüleşme bekleyenler ağırlıkta oldu.

İSTANBUL-NURULLAH SARI(YSM) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) yaptığı İstanbul Barometresinin Ağustos 2024 sonuçları açıklandı.

Araştırmaya göre İstanbulluların ve Türkiye’nin öncelikli gündemi evde de sokakta da “ekonomik sorunlar” oldu. Ekonomideki sorunların ardından, evde, okulların açılmasıyla eğitim harcamaları konuşulurken, sokakta ülke genelinde Gazze, İstanbul’da da İETT otobüslerinin 22:00 sonrası kadınları istedikleri yerde indirmesi gündemdeydi.

Kendi ekonomisinden umudu kesenler

Katılımcıların sadece yüzde 17,6’sı ekonomide iyileşme beklerken, yüzde 43,6'sı kötüleşme, yüzde 38,9 da değişim olmayacağını öngördü.

Katılımcıların yüzde 26,1’i kendi ekonomisinin iyileşmesini beklediğini belirtirken, yüzde 24,2’si de kötüleşme beklediğini açıklayarak dengeli bir görünüm sergiledi. Ekonomisinin değişmeyeceğini düşünenler yüzde 49,8 oldu.

Borca girenler arttı

Ağustos ayında katılımcıların yüzde 29,4’ü bazı ödemelerini yapamayarak borca girdiğini belirtti. Geçen ay bu oran yüzde 26,5 olmuştu.

YSM HABER MERKEZİ

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.