YELLOWSTAR MAGAZİNE GÜNCEL İŞ VE EKONOMİ HABERLERİ

'Yörük' meydana çıktı

Makine

Nurol Makina'nın "NMS" adıyla tanıttığı Türk savunma sanayisinin en yeni zırhlı aracı ismine kavuştu.

İZMİR (YSM) - "Hafif zırhlı araçlarda yeni bir çağ başlıyor" sloganıyla tanıtılan ve bugüne kadar Nurol Makina ve Sanayi AŞ'nin ilk harflerinin kısaltması "NMS" ile adlandırılan 4X4 zırhlı aracın ismine karar verildi.

Türk savunma sanayisinin zırhlı kara aracı üreticilerinden Nurol Makina'nın, NMS için seçtiği "Yörük" ismi, Türkiye'nin ev sahipliğinde, Ege Ordusu Komutanlığının sevk ve idaresinde, dost ve müttefik ülke unsurlarının da katılımıyla İzmir'in Seferihisar ilçesinde gerçekleştirilen Efes 2018 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı'nda (EFES-2018) ortaya çıktı.

Nurol Makina'nın özgün olarak ürettiği askeri şasi üzerine tasarlanan araç, bağımsız süspansiyonlu, sürekli 4 çeker, kendinden CTIS (merkezi lastik şişirme) sistemine sahip bulunuyor.

Ağırlığı 8 ton olan araç, 4 tonluk taşıma yapabiliyor. Birçok koruma standartlarına sahip Yörük, kullanıcı isteklerine bağlı olarak, ilave zırhla daha yüksek koruma seviyelerine çıkartılabiliyor. Aracın mayın koruma seviyesi, teker ve göbek altında 6 kilogramlık TNT patlamasına dayanabilecek şekilde tasarlandı.

Aracın diğer bir özelliği ise aynı gövde üzerinde çeşitli değişiklikler yapılabilmesine imkan tanıması. Araç personel taşıyıcı olarak üretilmiş olmasına rağmen sonradan arka kısmı açık ve kapalı kasa haline dönüştürülebiliyor. Dönüş yarıçapının 6 metre olmasının meskun mahal operasyonlarında avantaj sağladığı belirtiliyor. 

Nurol Makina İş Geliştirme Müdürü Hakan Arısüt, yaptığı açıklamada, "son teknoloji ürünü" tanımına uygun geliştirilen NMS'nin gurur duydukları bir ürün olduğunu söyledi.

Aracın test sürecine ilişkin de bilgi veren Arısüt, şunları kaydetti: "Kalifikasyon testleri her anlamda devam ediyor. Ülkeler değişik versiyonlarını da talep ediyorlar, bunlara da çalışmak durumunda kalıyoruz. Hedefimiz aracı temmuz sonu, ağustos başı gibi kullanılabilir, operasyona katılabilir hale getirebilmek. Mühendislerimizin çalışmalarıyla bu sürede değişiklik olabilir ama beklentimiz bu yönde. İnşallah bu hedefimize de ulaşabiliriz. Şu anda Yörük üzerinde yoğun bir çalışma var." 

YSM HABER MERKEZİ

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.