YELLOWSTAR MAGAZİNE GÜNCEL İŞ VE EKONOMİ HABERLERİ

Seramikte 10 yılda dünya liderliği hedefleniyor

Sektörel Veriler

NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Güral, "Türk seramik ürünlerine dünyanın her yerinden ilgi var. Türkiye, seramikte bu hızla ilerlerse 10 yılda dünyanın en önemli seramik üreticisi olur." dedi.

İSTANBUL (YSM) - Türkiye Seramik Federasyonu (TSF) Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, Türkiye'nin seramik sanayisinde dünyada kaplama malzemelerinde sekizinci, sağlık gereçlerinde dönrdüncü en büyük üretici ülke konumunda olduğunu belirterek, seramik karolar ve sağlık gereçlerinde dünyanın dördüncü büyük ihracatçısı olduğunu söyledi.

Karolarda Avrupa üçüncüsü, sağlık gereçlerinde ise Avrupa'nın en büyük ihracatçısı olduklarını dile getiren Çenesiz, sektörün 2017 cirosunun 10 milyar lira, ihracatının ise 1 milyar dolar olduğunu anlattı.

Çenesiz, geçen yıl seramik kaplama malzemelerinin en çok Almanya, İngiltere, Romanya, ABD, İsrail, Kanada, Fransa, Belçika gibi ülkelere ihraç edildiğini kaydederek, ihracatın en çok arttığı ülkelerin yüzde 42,4 ile Belçika, yüzde 15,8 ile ABD ve 14,5 ile Fransa olduğunu bildirdi.

Seramik sağlık gereçlerinde 125 ülkeye ihracat gerçekleştirildiğini aktaran Çenesiz, 41 ülkeye yapılan ihracatın bir milyon doların üzerinde olduğunu, en çok Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya, ABD ve İsrail'e ihracat yapıldığını anlattı.

NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral da kısa süre önce gerçekleştirilen ve alanında dünyanın en büyük ikinci etkinliği olan UNICERA İstanbul-Seramik Banyo Mutfak Fuarı'nın ciddi ilgi gördüğünü belirterek, uluslararası katılımcıların yoğunluğundan bahsetti.

Türk seramik ürünlerine dünyanın her yerinden ilgi olduğunu dile getiren Güral, kendilerinin de kapasite artırdıklarını ve yeni fabrikaları devreye aldıklarını söyledi.

Güral, üretimlerinin yüzde 25'ini ihraç ettiklerini ve bu yıl toplam ihracatlarını yüzde 20 artırmayı hedeflediklerini kaydederek, "Türkiye, seramikte bu hızla ilerlerse 10 yılda dünyanın en önemli seramik üreticisi olur. Çünkü Türkiye'de seramik üretimine yapılan yatırımın yarısı dahi Avrupa'da yapılmıyor." dedi.

YSM EKONOMİ SERVİSİ

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.