İsrail, Beyrut'u vurdu: 'Hizbullah'ın üst düzey askeri komutanı' hedef alındı

Lübnan'da Hizbullah'ın iletişim cihazlarını peş peşe patlayan İsrail, ülkeye hava saldırıları düzenlemeye devam ediyor. İsrail'in bugün başkent Beyrut'u vurduğu hava saldırısında Hizbullah'ın üst düzey askeri komutanı İbrahim Akil'i hedef aldığı kaydedildi.

İsrail, Beyrut'u vurdu: 'Hizbullah'ın üst düzey askeri komutanı' hedef alındı

İSTANBUL-NUEULLAH SARI(YSM) - İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında Hizbullah'ın üst düzey askeri komutanlarından İbrahim Akil’i hedef aldı.

Saldırının Hizbullah liderlerinin toplantısı sırasında gerçekleştiği öne sürülürken, Akil’in sağlık durumuna ilişkin herhangi bir paylaşım yapılmadı.

Akil, Beyrut'taki ABD Büyükelçiliği'nin 1983'te bombalanmasıyla ilişkili olduğu iddiasıyla ABD tarafından arananlar listesinde yer alıyor.

'Savaşın yeni aşamasındayız'

İsmi paylaşılmayan bir İsrailli güvenlik yetkilisi, Hizbullah ile artan savaş ihtimaline ilişkin açıklamada bulundu. İsrailli yetkili, "Savaşın yeni bir aşamasındayız ve Hizbullah'ı takip etmeye devam ediyoruz. Bir yanıt için hazırlanıyoruz, her şey masada." ifadelerini kullandı.

Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, İsrail ordusunun Beyrut'un güneyine F-35 tipi savaş uçağıyla düzenlediği hava saldırısında, ilk belirlemelere göre 5 çocuğun öldüğü belirtilmişti.

YSM HABER MERKEZİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.