Soykırımcı İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında can kaybı 40 bini geçti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 40 bin 5'e yükseldi.

Soykırımcı İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında can kaybı 40 bini geçti

İSTANBUL-NURULLAH SARI(YSM) - Hedef gözetmeksizin bomba yağdırıyor, taş üstünde taş bırakmıyorlar; dünyanın gözü önünde soykırım suçu işliyorlar.

İsrail'in Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana katlettiği Filistinli sayısı 40 bini geçti.

İsrail saldırılarında bir nesli ortadan kaldırıyor, özellikle çocukları hedef alıyor. Hayatını kaybedenlerin 16 binden fazlası çocuk, 11 bine yakını da kadın. 10 binden fazla Filistinli ise kayıp ya da enkaz altında.

Katliamcı İsrail, saldırılarda yaralananlara müdahale eden sağlık çalışanlarını da vuruyor. Tel Aviv yönetiminin Gazze'deki saldırılarında, 500'den fazla sağlık personeli hayatını kaybetti, 205 Birleşmiş Milletler çalışanı da yaşamını yitirdi.

İsrail, Gazze'de bir taraftan soykırımı sürdürürken diğer taraftan da bunu belgeleyen gazetecileri katlediyor. İsrail ordusu 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 168 gazeteciyi öldürdü. Ayrıca gazetecilerin Gazze'ye girişine de izin vermiyor.

İsrail Gazze'de açlığı da silah olarak kullanıyor, Gazze Şeridi'ne yardım girişini engelliyor. 3 bin 500 çocuk açlık nedeniyle ölümle karşı karşıya. 

YSM HABER MERKEZİ

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2024, 13:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER