Yargı Reformu Strateji Belgesi hazırlıkları tamamlandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yargı sistemini daha da ileriye taşımak, vatandaşlarımızın memnuniyetini en üst noktaya çıkarmak için adımlarımızı kararlılıkla atmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Yargı Reformu Strateji Belgesi hazırlıkları tamamlandı

İSTANBUL-NURULLAH SARI(YSM) - Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Adalet Bakanlığınca 2024'te yapılan hizmetleri anlatan paylaşımlar yaptı, değerlendirmelerde bulundu.

2024'teki faaliyetler kapsamında yargı paketlerinden birim çalışmalarına, fiziki altyapıdan insan kaynaklarına kadar yapılan faaliyetlere ilişkin istatistiklerin yer aldığı paylaşımlarını görsellerle detaylandıran Tunç, "Daha güvenilir ve erişilebilir adalet sisteminin tesisi için reform irademizi planlı ve kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz." vurgusu yaptı.

Paylaşımlarında 8. ve 9. yargı paketleriyle hayata geçirilen düzenlemelere yer veren Tunç, "8. Yargı Paketi'yle yargı hizmetlerinin etkinliğinin artırılarak hızlandırılması, hak arama hürriyetinin genişletilmesi, suçla etkin mücadelenin sağlanması, kişisel verilerin etkili bir şekilde korunması amacıyla önemli düzenlemeler yaptık." ifadelerini kullandı.

"Adalet, demokratik bir toplumda her bireyin haklarının korunması için vazgeçilmezdir." diye konuşan Tunç, "9. Yargı Paketi'yle adil yargılanma hakkı kapsamında mahkemeye erişim hakkını güçlendiren, arabuluculuk görüşmelerinin etkinliğini ve arabuluculuk sonucunda verilen kararın icrasını artıran, makul sürede yargılanma hakkını tahkim eden, savunma hakkının temsilcisi olan avukatların haklarını güçlendiren, e-Satışlarda vatandaşımızın mülkiyet hakkını koruyan ve oluşabilecek istismarları önleyen önemli düzenlemeleri hayata geçirdik." bilgisini paylaştı.

"Türkiye Yüzyılı Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin hazırlıklarını tamamladık"

Adalet Bakanı Tunç, adalete güvenin daha da artması, vatandaşların yargı hizmetlerinden en adil ve en etkin şekilde yararlanabilmesi, hak ve özgürlüklerin en geniş anlamıyla kullanılabilmesinin temel amaçları olduğunu bildirdi.

Bu amaç doğrultusunda yargı alanında gelecek dönemdeki hedefleri belirleyecek Türkiye Yüzyılı Yargı Reformu Strateji Belgesi hazırlıklarının tamamlandığını vurgulayan Tunç, şunları kaydetti:

"Temel hak ve özgürlükleri daha da kuvvetlendirecek, toplumumuzda adalet duygusunu daha da güçlendirecek olan Türkiye Yüzyılı Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin hazırlıklarını tamamladık. Hukukun üstünlüğünü esas alan, öngörülebilir, gecikmeyen bir adalet sistemi vizyonuyla hazırladığımız Yargı Reformu Strateji Belgemiz için ilgili tüm kesimlerin görüşlerine büyük önem verdik. 55 bin 766 vatandaşımızın görüş ve önerisini aldık. Belgemizde yer alan hedeflerimizi kararlılıkla hayata geçirecek, Türkiye Yüzyılı'nı Adaletin Yüzyılı yapacağız."

YSM HABER MERKEZİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER